Apple cumpără o aplicaţia meteo Dark Sky. Anunţă că versiunea de Android va fi închisă (Aplicatii)

Apple cumpără o aplicaţia meteo Dark Sky. Anunţă că versiunea de Android va fi închisă (Aplicatii)

Chiar dacă valoarea la bursă Apple este în scădere în ultima perioadă, în principal din cauza vânzărilor slabe pe piaţa de smartphone-uri, compania continuă să cumpere alte afaceri pe care le consideră o adiţie importantă în portofoliul său de servicii. Cea mai nouă „victimă” este Dark Sky, o aplicaţie de vreme foarte populară în special pe Android. Dezvoltatorii Dark Sky au anunţat că a Apple a cumpărat aplicaţia, dar această decizie vine al pachet cu faptul că va deveni o aplicaţie exclusivă platformei iOS.

Dark Sky s-a lansat în 2016 pe iPhone şi telefoane cu Android, aceasta fiind o aplicaţie cu AI care oferă prognoze foarte bune de vreme. Se pare că Apple era în căutare de astfel de servicii proprietare, aşa că a cumpărat compania care dezvoltă Dark Sky. Tehnologia şi angajaţii săi vor face acum parte din Apple, aşa că aplicaţia pentru Android va fi scoasă din uz începân de pe 1 iulie 2020. Aplicaţia pentru iOS rămâne în App Store, utilizatorii Apple fiind neafectaţi de această tranziţie.

Se pare însă că există şi câteva veşti bune. În primul rând, cei care au abonamente la Dark Sky vor putea folosi în continuare aplicaţia până pe 1 iulie cu toate funcţiile active. Totodată, compania va rambursa banii pe abonamente celor afectaţi. Site-ul Dark Sky se închide, însă, în timp ce API-ul Dark Sky, pe care sunt bazate şi alte aplicaţii de vreme va fi de asemenea închis la finalul anului 2021, oferind şansa dezvoltatorilor să se mute pe altă tehnologie între timp.

Aceasta nu este prima aplicaţie pe care Apple o cumpără în ultimii ani. Compania a cumpărat Beats alături de aplicaţia Beats Music în urmă cu mai mulţi ani, iar aceea a fost transformată în Apple Music şi a rămas disponibilă şi pe Android. Apoi, Apple a cumpărat Shazam şi a păstrat versiunea de Android, aceasta primind actualizări regulate, cu aceeaşi frecvenţă cu versiunea de iOS. Singura situaţie similară cu Dark Sky este aplicaţia Texture, care oferea acces la reviste pe baza unui abonament lunar. Apple a transformat această aplicaţie în Apple News, disponibilă doar pe platformele sale.

Există posibilitatea ca Dark Sky să fie transformată în aplicaţia implicită de vreme din iOS, care foloseşte în prezent informaţii furnizate de Weather Channel.

Citeşte şi: Apple ar putea lansa un nou iPhone zilele următoare. Accesoriile pentru acesta deja au ajuns în magazine

Citeşte şi: Un iPhone 12 fără decupaj în ecran a fost depistat în fişierele iOS 14. Cum va arăta următorul telefon Apple

Citeşte şi: Aplicaţia Google Podcasts a fost lansată pe iOS. Oferă o alternativă cross-platform la soluţia Apple

(…)

Cuvinte cheie: Apple dark sky, android, smartphone,

Subiecte asemănătoare:
» Care sunt primele telefoane Huawei care primesc actualizare la EMUI 10.1
» O aplicaţie poate reduce consumul de baterie pe Galaxy S20, activând o funcţie pe care Samsung a ascuns-o
» Seria OnePlus 8 are acum o dată de lansare. Vine mai repede decât ne aşteptam
» Huawei P40 Pro intră pe primul loc în clasamentul DxOMark la două categorii: cameră principală şi selfie
» Honor 30S, anunţat oficial. Huawei aduce pe piaţă un mid-range premium cu 5G şi sistem quad-camera

Articol original – Apple cumpără o aplicaţia meteo Dark Sky. Anunţă că versiunea de Android va fi închisă, de pe site-ul go4it.ro