Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii (Telefoane mobile)

Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii (Telefoane mobile)

Potrivit indiciilor apărute în ultima versiune iOS 14, Apple colaborează pentru implementarea tehnologiei CarKey în premieră pentru autoturismele BMW, eliminând nevoia folosirii unei chei sau cartelă de acces dedicată.

Funcţionalitatea oferită de ceva timp posesorilor de vehicule electrice Tesla va fi disponibilă în curând şi pe modele selecte de autoturisme marca BMW, folosite în combinaţie cu telefoane iPhone actualizate la ultima versiune de iOS.

Cu nume inspirat de actuala tehnologie CarPlay, CarKey va fi o exclusivitate adresată posesorilor de telefoane Apple, însă nu este exclus ca şi Google să vină cu o funcţionalitate similară pe Android, promovată eventual sub un alt nume.

Deocamdată, zvonurile rămase deocamdată neconfirmate arată că funcţionalitatea CarKey va acoperi atât descuierea şi încuierea maşinii, dar şi pornirea motorului, totul fără să scoatem măcar iPhone-ul din buzunar. Desigur, pentru mai multă siguranţă probabil că vom putea seta şi un mecanism de securitate suplimentar, cum ar fi confirmarea identităţii pe bază de amprentă sau introducerea unui cod PIN.

Este posibil ca noua funcţionalitate să fie implementată pe baza noului chip ultra-wideband (UWB), prezent începând cu seriile iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, lăsând pe dinafară modelele iPhone de generaţie mai veche.

Citeşte şi: BMW renunţă la „taxa de iPhone”. Va oferi clienţilor funcţionalitate CarPlay gratuită

Cât despre debutul oficial, un termen exact nu a fost comunicat de Apple, astfel că putem presupune că dotarea va face parte din arsenalul noilor modele iPhone pregătite pentru lansare în această toamnă.

(…)

Cuvinte cheie: Apple

Subiecte asemănătoare:
» Cât mai valorează Apple acum, după căderile masive pe bursă motivate de Coronavirus
» Noul iPad Pro sparge recordul absolut în AnTuTu, însă nu cu foarte mult. Vine cu mai mult RAM şi un GPU mai puternic
» Codul din iOS 14 sugerează că doar modelele iPhone 12 Pro vor primi senzorul 3D LiDAR în sistemul de camere
» Apple anunţă noul MacBook Air mai ieftin, tabletele iPad Pro cu cameră LiDAR şi o tastatură de 300 de dolari
» Cum poţi verifica dacă iPhone-ul tău consumă date mobile fără motiv

Articol original – Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii, de pe site-ul go4it.ro