Cum arată depozitul complet automatizat al eMag şi cât timp durează până când este procesată comanda ta (Business)

Cum arată depozitul complet automatizat al eMag şi cât timp durează până când este procesată comanda ta (Business)

Deţinătorul celui mai mare magazin online din Rpmânia, retailerul eMag getionează şi cel mi mare depozit de produse din regiunea Europei de sud-est. Întinsă pe o suprafaţă de 126000 metri pătraţi, construcţia desfăşurată în apropierea autostrăzii A1 poate fi interpretată şi ca un veritabil monument, dedicat apetitului pentru cumpărături al românilor.

Însă o hală de mari dimensiuni nu este de mare folos în absenţa mijloacelor logistice pentru încărcarea, procesarea şi expedierea rapidă a coletelor. Potrivit eMag, depozitul aflat în apropierea comunei Joiţa, din judeţul Giurgiu permite procesarea a 120 de tiruri cu marfă simultan, respectiv, până la 1500.000 de pachete pe zi în vârful campaniilor de cumpărături (ex. Black Friday).

Cu accent şi pe folosirea eficientă a energiei, depozitul a fost proiectat cu 270 de iluminatoare cu lumină naturală şi beneficiază de încălzire prin pardoseală, instalaţia realizată cu nu mai puţin de 250 km de ţeavă asigurând temperatură uniformă şi păstrarea în condiţii optime a produselor depozitate. O lungime similară o au şi traseele electrice electrice, foarte importante pentru echipamentele de automatizare.

Unitatea de lucru este echipată cu 100 de utilaje electrice, inclusiv roboţi, care au costat în total 2,7 milioane de euro. Depozitul este format din cinci celule de câte 25.000 de metri pătraţi şi 12 metri înălţime. Clădirea are 200 de metri în adâncime pe direcţia nord-sud şi 600 de metri pe direcţia est-vest. În ciuda dimensiunilor apreciabile, depozitul are nevoie doar de aproximativ 400 de angajaţi.

Banda de sortare a coletelor are o capacitate totală de 17000 de pachete/oră, în timp ce parcarea poate să găzduiască 55 de tiruri în acelaşi timp, având o suprafaţă de 8500 mp.

eMAG mai deţine un depozit, lângă Bucureşti, de 40.000 de metri pătraţi, cele două funcţionând în tandem.

Citeşte şi: Cum funcţionează aplicaţia COVID-19 fără de care cetăţenii Moscovei nu mai pot ieşi din locuinţe

(…)

Cuvinte cheie: emag

Subiecte asemănătoare:
» Greşeală sau rea intenţie? eMag vinde telefoane Alcatel la preţuri mai mari decât Iphone 11 Pro Max
» Telefoane pe care să le cumperi de la eMAG fără să dai prea mulţi bani pe ele
» eMAG creşte valoarea comenzilor care beneficiază de livrare gratuită la 1.500 lei
» eMAG Ungaria fuzionează cu Extreme Digital. Se extinde în cinci ţări noi
» Ce au mai cumpărat românii anul acesta? eMAG a publicat topul celor mai căutate categorii de produse

Articol original – Cum arată depozitul complet automatizat al eMag şi cât timp durează până când este procesată comanda ta, de pe site-ul go4it.ro