Facebook Messenger primeşte aplicaţie nativă pentru Windows şi macOS în speranţa că poate înlocui Zoom pentru apeluri video (Social media)

Facebook Messenger primeşte aplicaţie nativă pentru Windows şi macOS în speranţa că poate înlocui Zoom pentru apeluri video (Social media)

Facebook a promis o aplicaţie nouă pentru computere dedicată Facebook Messenger încă de anul trecut, însă abia acum, în plină pandemie de COVID-19, compania a considerat că a venit momentul să o lanseze în mod oficial pentru toată lumea. Aceasta a fost disponibilă într-o formă sau alta de ceva vreme deja, însă cea mai recentă versiune vine cu funcţiile pe care mulţi utilizatori le aşteptau şi va putea oferi o alternativă pentru aplicaţiile de colaborare online precum Zoom sau Microsoft Teams, care au crescut în popularitate în ultima perioadă.

Noua aplicaţie Facebook Messenger este foarte similară în design cu versiunea pentru tablete cu iOS şi Android. Aceasta foloseşte o bară de contacte pe partea din stânga şi afişează conversaţiile într-o fereastră mare în partea din dreapta. Majoritatea funcţiilor pe care le-am aştepta de la o aplicaţie Facebook Messenger se regăsesc şi în aceasta, însă se pare că Facebook nu a rezolvat însă toate problemele.

În timp ce poţi vedea fotografii sau reda clipuri de pe Facebook direct în aplicaţie, se pare că o parte dintre utilizatori nu pot deschide link-uri din versiunea de Windows a noului Facebook Messenger. De asemenea, posibilitatea de a căuta prin conversaţii după cuvinte cheie sau de a vedea fotografiile şi clipurile trimise anterior încă nu se regăsesc în aplicaţie.

Facebook se laudă însă cu faptul că aplicaţia include un Dark Mode, care poate fi configurat independent sau poate să emuleze setarea din sistemul de operare, în timp ce speră ca funcţiile de apeluri video să fie atracţia principală. Având în vedere că Zoom se confruntă acum cu probleme de securitate, acesta ar fi un moment bun pentru Facebook să câştige puţin teren în acest domeniu, mai ales când toată lumea deja are un cont pe reţeaua sa de socializare şi probabil că ştie deja cum să folosească funcţiile pe care aceasta le oferă.

Aplicaţia Facebook Messenger este disponibilă pe Windows Store pentru Windows 10 şi pe App Store pentru macOS.

Citeşte şi: Messenger nu mai e cum îl ştiai. Ce modificări de ultimă oră a dus Facebook!

Citeşte şi: Facebok Messenger va primi o versiune desktop, integrare WhatsApp şi Instagram şi noi funcţii pe mobil

Citeşte şi: Funcţia Dark Mode este activă acum pentru toţi utilizatorii Facebook Messenger. Cum o activezi

(…)

Cuvinte cheie: facebook messenger, windows 10, aplicatie, macos,

Subiecte asemănătoare:
» Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10
» Atacatorii de pe Zoom pot să fure numele de utilizator şi parola din Windows pentru a-ţi accesa datele din PC de la distanţă
» Microsoft îţi transformă desktop-ul Windows 10 într-un canal de ştiri prin aplicaţia News Bar
» Cum poţi rămâne fără contul de WhatsApp şi să îţi pui prietenii şi familia în pericol
» Cum să îţi plăteşti facturile de la distanţă în timpul pandemiei de coronavirus. Aplicaţia Pago a devenit gratuită

Articol original – Facebook Messenger primeşte aplicaţie nativă pentru Windows şi macOS în speranţa că poate înlocui Zoom pentru apeluri video, de pe site-ul go4it.ro