[email protected] cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună (Internet)

[email protected] cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună (Internet)

Prin contribuţia a sute de mii de entuziaşti din lumea întreagă, un vaccin sau alt medicament eficient împotriva COVID-19 ar putea fi descoperit mai devreme decât ne imaginam acum doar câteva zile.

Cumulând puterea de procesare a PC-urilor din lumea întreagă, reţeaua [email protected] este acum cel mai puternic supercomputer din lume, numărul donatorilor care au ales în număr record să-şi pună acceleratoarele grafice sau procesorul de sistem în slujba cercetătorilor care analizează posibile remedii împotriva coronavirus depăşind chiar şi cele mai optimiste aşteptări.

Momentan, cei care descarcă şi instalează clientul [email protected] pe propriul PC descoperă că sarcinile de procesare sunt preluate cu întârziere, mesajul „No WUs available for this configuration” semnalând că donatorii livrează pachetele trimise spre analiză mai repede decât cercetătorii le pot publica.

Iată cum descrie FAH activitatea pe SARS-CoV-2:

Specialitatea noastră este folosirea simulărilor computerizate pentru a înţelege părţile mobile ale proteinelor. Vizionarea modului în care atomii dintr-o proteină se mişcă unul faţă de celălalt este importantă, deoarece surprinde detalii valoroase care nu pot fi observate prin orice alte mijloace. Luând structurile experimentale ca puncte de pornire, putem simula cum se mişcă toţi atomii din proteine.

As promised, here is our first glimpse of the #COVID19 spike protein (aka the demogorgon) in action, courtesy of @foldingathome . More to come! pic.twitter.com/iD2crCMHcX

— Greg Bowman (@drGregBowman) March 16, 2020

Depăşind deja pragul de 470 petaFLOPS, reţeaua [email protected] este de peste două ori mai puternică decât supercomputerul Summit, recent pus de Statele Unite exclusiv la dispoziţia luptei împotriva noului coronavirus.

Citeşte şi: Cel mai puternic supercomputer din lume este folosit pentru găsirea unui remediu împotriva epidemiei Covid-19

(…)

Cuvinte cheie: coronavirus

Subiecte asemănătoare:
» Coronavirus are un impact major asupra timpului pe care oamenii îl petrec cu jocuri şi videoclipuri, ori stream. Iată cifrele!
» Foxconn, principalul partener Apple, anunţă că dispune de suficientă forţă de muncă pentru reluarea activităţilor
» O aplicaţie de mobil ar putea opri răspândirea COVID-19
» Reţeaua europeană de acces la internet, în pericol să cedeze sub presiunea uriaşă a consumatorilor de Netflix şi YouTube
» Tim Cook, CEO-ul Apple, ar putea fi infectat cu COVID-19

Articol original – [email protected] cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună, de pe site-ul go4it.ro