Gamdias Hebe M1 RGB review – Un bass zguduitor

Gamdias Hebe M1 RGB review – Un bass zguduitor

Gamdias este un brand intrat recent in Romania, cu periferice de buget relativ interesante. Vom incepe seria de recenzii cu perechea gigantica de casti HEBE M1 RGB.

Acest set de casti promite destul de multe pe hartie: O constructie robusta, audio prin USB, 7.1 virtual surround, plus inca vreo cateva trucuri extra, menite sa indulceasca oferta. Difuzoare de 50mm, un microfon unidirectional cu izolare fonica, si un pic de iluminare RGB, fac din Hebe M1 un pachet promitator. Cel putin, in teorie.

Gamdias Hebe Product Image

Daca tot am primit o pereche de Hebe M1, alaturi de inca vreo ceteva periferice Gamdias, putem efectua cateva teste pentru a confirma daca ceea ce este in pachet isi merita pretul. De asemenea, verificam daca trucurile, despre care o sa vorbim un pic mai incolo (cateva din ele intalnite la aproape toate castile de gaming), adauga extra valoare la oferta!

Gamdias Hebe M1 RGB
Sensitivity 119±3dB
Impedance 32 Ohm + / – 15%
Driver diameter 50mm
Driver magnets NdFeB
Microphone size Φ6*5mm
Microphone sensitivity -40db±3db
Microphone Pick up Pattern Unidirectional
Cable length 2m
Dimension (LxWxH) 188 × 104 × 230 mm

In pachet

La prima vedere, pachetul in care vine Hebe M1 este plin de specificatii si grafice, plus o mica ferestruica in care poti vizualiza una din cupe.

In interior, se afla perechea de casti, cu un cablu de aprox. 2 metri, ce se termina intr-o conexiune USB, si cam atat. Mai sunt si vreo cateva hartii pe alaturi, dar in teorie poti folosi Hebe aproape fara nici un fel de pregatire.

Cupe

Hebe M1 sunt robust construite, cu niste cupe circulare masive. Desi sunt extrem de mari, nu sunt extraordinar de grele si nu ar trebui sa apese foarte tare pe urechi.

Sunt cateva accente pe fiecare cupa, care, odata alimentate, ofera iluminarea RGB, obligatorie pentru perifericele de gaming actuale.

Gamdias Hebe Cushions

Pernutele din piele proteica sunt detasabile, si extraordinar de confortabile. Desi sunt circulare, in interior au o forma ovala, acoperind urechile relativ decent. Acestea izoleaza sunetul extern foarte bine si chiar ajuta un pic la concentrarea basului.

Headband

In stilul Siberia, Hebe M1 foloseste o banda suspendata, montata sub doua cadre metalice rezistente. Teoretic, formatul acesta de banda auto-ajustabila permite folosirea pe orice cap. Totusi, o banda suspendata nu garanteaza totdeauna o potrivire universala.

Gamdias Hebe Headband

Banda interna, din piele proteica, intarita, pare a fi destul de durabila, prinsa in cabluri metalice. Pernitele de spuma memorizanta sunt moi si comfortabile, si reusesc sa distribuie greutatea castilor pe cap, chiar si dupa o perioada lunga de timp.

Microfon

Microfonul unidirectional, retractabil, este de obicei strans in cupa stanga, si poate fi folosit atat extins, cat si retras. Microfonul este permanent activ si in cazul in care nu vrei sa fii inregistrat, trebuie sa folosesti telecomanda de pe cablu.

Gamdias Hebe Microphone

Cablu

Vorbind de cablu, acesta este extraordinar de rezistent. Parca datorita faptului ca nu este detasabil, cei de la Gamdias s-au hotarat sa il ranforseze cat au putut. In prima faza, este invelit in nylon, iar apoi acoperit intr-un strat aditional, protectiv, din cauciuc.

Gamdias Hebe Cable Remote

Rezultatul este destul de solid, si destul de teapan. Telecomanda de pe cablu este mare, dar destul de goala si neplacuta la atingere. Exista un control pentru volum, pentru microfon, pentru iluminare si unul care controleaza vibratia difuzoarelor.

Software

Odata ce Hebe M1 se conecteaza doar prin USB, are si un soft integrat, ce contine cateva setari destul de interesante. Programul contine optiuni de virtualizare 7.1 si DSP, plus volum individual pentru fiecare canal.

Hebe M1 Main settings

Soft-ul are si un egalizator pe 10 benzi, si cateva preset-uri, inclusiv unul pentru extra-bass, in cazul in care setarea default nu zgaltaie destul.

Hebe M1 EQ settings

In cazul in care ai avut o placa de sunet in trecut, atunci esti familiar cu virtualizarea camerei, si folosirea Dolby Surround pentru a crea iluzia de spatiu.

Hebe M1 Environment settings

Una din setarile mai interesante este Karaoke / MG Voice, care contine cateva configuratii pentru microfon, inclusiv echo sau vocal cancellation.

Hebe M1 Voice settings

Testare

Am "testat" Hebe M1 folosind cateva FLAC-uri. Track-urile selectate ar trebui sa imi dea o impresie a sunetului acestor casti, cu melodii ce contin un amestec de joase, medii si inalte, sau folosind excesiv una din ele. In cadrul acestor teste, de ascultare subiectiva, nu numai ca ajung sa compar Hebe M1 cu alte casti de gaming, dar uneori si cu o pereche mai capabila precum Audio Technica MSR7.

Descriu experienta in detaliu, si in timp ce sunt destul de sigur ca auzul meu este precis, trebuie sa pun un mare disclaimer de "Subiectivitate" pe rezultate.

Odata ce am terminat experienta de ascultare a playlist-ului clasic folosit in testare, am verificat cum se descurca Hebe M1 cu alte forme de media, pe scurt zis – ascultat Defenders pe Netflix.

Totusi, performanta de gaming este importanta, asa ca am mai pregatit un playlist de jocuri, de la PuBG, CounterStrike: Global Offensive, la ceva mai calm precum Pyre sau Hellblade: Senua's Sacrifice, jocuri care sa contina jocuri cu o multime de efecte sonore, o gramada de dialog sau muzica orchestrala.

Comfort

Desi sunt extrem de mari, Hebe M1 sunt o pereche destul de comfortabila. Pernitele sunt extraordinar de moi, iar headband-ul nu aplica foarte multa presiune pe cap. De fapt, asta ar fi cam singura problema, faptul ca nu sunt destul de stabile, si daca faci un pic de miscare, este posibil sa le simti cum aluneca de pe urechi.

Acestea fiind spuse, daca stai fixat in fata unui PC, si nu te misti prea mult, atunci este posibil sa uiti ca ai aproape 250g pe cap.

Sunet

La o sensibilitate de 119±3dB, Hebe M1 are un volum destul de puternic cat sa cauzeze dureri de cap. Aceasta este o pereche de casti care nu va fi folosita des la volum maxim, ci pe undeva pe la jumatate, in majoritatea situatiilor. Calitatea sunetului este destul de decenta, mai ales considerand pretul acestora.

Cantitativ vorbind – Hebe are un bas foarte puternic, destul de mult cat sa domine intreaga semnatura audio. Intreaga zona mediana este secundara, iar treble-ul este relativ greu de auzit.

Vorbind de bass, ar trebui mentionat ca Hebe are cateva trucuri in cupe, respectiv o vibratie aditionala ce acompaniaza bass-ul. Acestea sunt menite sa creeze un bass mai accentuat si mai profund, fara ca sa il extinda in realitate. Aceasta aditie se aseamana cu haptic-response-ul de pe Skulcandy Crusher, doar ca in aceasta iteratie este mai accentuat, dar nu la fel de precis. La volum scazut, vibratia este aproape inexistenta, dar la maxim castile se misca destul de mult cat sa iti distraga atentia. In unele situatii ar putea suna destul de interesant, in altele s-ar putea sa gadile.

In cazul in care esti innebunit dupa bass si iti face placere sa asculti genul de muzica care o simti – atunci M1 cu siguranta are o lovitura destul de puternica.

Calitativ vorbind insa, situatia sta un pic diferit.

Bass

Desi bass-ul este cel mai accentuat, nu este foarte bine definit. Intr-adevar sub-bass-ul este prezent, mai ales daca este acompaniat de un track electronic. Dar daca esti pasionat de ceva tobe, ceva ritmat si rapid, atunci vei descoperi primul defect unui bass atat de greoi, respectiv faptul ca nu poate tine pasul cu ceva mai activ, iar doua batai una dupa alta, devin o bataie si un ecou. Cu siguranta nu pot fi comparate la precizie si viteza cu ceva precum HyperX Cloud.

Midrange

Midrange-ul este cald, detaliat si surprinzator de placut. Vocile ies in evidenta, iar atunci cand bass-ul nu il domina, este pe cat se poate de fluid.

Treble

Din nefericire, cel mai afectat din punct de vedere al sunetului este treble-ul. Putinul trebl care este prezent, are o extensie foarte placuta si o claritate de-a dreptul surprinzatoare.

Soundstage

Pentru o pereche de casti de buget M1 are un soundstage destul de spatios. Imagistica este la randul sau surprinzator de decenta, desi dominanta basului cu siguranta o afecteaza. Ai putea folosi castile pentru a te ghida pe sunet, desi nu au nici pe departe distantarea si precizia altor modele mai scumpe de pe piata.

Virtual Surround 7.1 ar trebui sa ajute cu spatierea dintre sunete si cu marirea soundstage-ului, dar nu este totdeauna precis. La fel ca multe alte solutii de virtual-surround, separarea dintre sunete se pierde, si de multe ori efectul de surround ajune sa fie mai haotic decat intr-o solutie stereo.

Gaming

Din punctul de vedere al sunetului Hebe M1 se aseamana cu foarte multe casti de gaming. De la vechile Siberia de la Steelseries, la Razer Kraken sau Corsair Void. Singura diferenta semnificativa in audio este faptul ca Hebe a reusit cumva sa adauge si mai mult bass decat celelalte.

Desigur, asta inseamna ca exploziile si focurile de arma sunt impresionante, cu destule detalii si o claritate relativ placuta. Dar in nici un caz, nu sunt construite ca sa ofere un atu competitiv.

Microfon

Microfonul unidirectional este unul dintre cele mai bune intalnite la o pereche de casti de gaming. Este destul de clar si prinde vocea destul de bine, iar zgomotul ambiental este tinut la minim.

Pret

Hebe M1 este varful de linie a castilor Gamdias, dar pretul o pune cu siguranta in categoria modelelor de buget. In acest moment, o pereche este aproximativ 255RON, iar la acest pret este probabil una dintre cele mai solide modele din punctul de vedere al constructiei, si capabile din punctul de vedere al sunetului.

In incheiere

Intre zecile de tipuri de casti de gaming de pe piata, Gamdias Hebe M1 este una dintre cele mai bune modele de buget. Desigur, sunt cateva casti mai capabile; atat Logitech, HyperX si SteelSeries au perechi cu sunet mai bun, sau o calitate a constructiei similara. Totusi, considerand pretul ofertei Gamdias, aceasta nu e menita sa fie comparata cu ceea ce ofera competitia, cel putin nu varful de gama.

De fapt, ceea ce ofera SteelSeries sau Logitech la acelasi pret nu prea pot fi comparate cu Hebe M1. Atat in calitatea sunetului, cat si constructia sunt de-a dreptul impresionante pentru pretul sau.

Pe langa acestea mai adaugi, soft-ul / driver-ul audio si vibratia ce acompaniaza bass-ul, si obtii o pereche de casti pentru gaming destul de interesanta, care cu siguranta isi merita pretul.

Pros Cons
– Constructie extrem de solida;
– Vibration drivers sunt interesante;
– Microfon de calitate extraordinara;
– Comfortabile;

– Foarte mult bass;
– Midrange aproape inexistent;

SCORE

Calitatea constructiei 9.2 8.8 Sunet 7.0
Comfort 9.0 Microfon 9.0
Pachet 9.0 Pret 9.3

Premii

best build 9.2excellent value 9.3

Sursa http://www.techzone.ro/6759-gamdias-hebe-m1-rgb-review-un-bass-zguduitor