Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii (Internet)

Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii (Internet)

Ziua păcălelilor se amână pentru anul 2021, Google luând această decizie din respect faţă de comunităţile care resimt efectele pandemiei COVID-19.

Oficialii companiei sunt de părere că acum nu este momentul pentru glume ce ar putea fi ofensatoare pentru anumite persoane, în timp răspândirea de informaţii false împachetate ca şi farse de 1 aprilie este mai degrabă periculoasă.

Potrivit unei declaraţii oficiale, în acest moment obiectivul Google este exclusiv de a ajuta oamenii, glumele de 1 aprilie trebuind să aştepte pentru anul viitor. Compania precizează că a oprit eforturile centralizate pentru campania April Fools Day, instruind angajaţii să-şi concentreze eforturile pe rezolvarea problemelor mai presante.

Citeşte şi: Facebook îngreunează demersurile Rusiei de a dezinforma şi a susţine propaganda pe site-urile de socializare

Este de aşteptat ca şi alte companii să anunţe decizii similare privind renunţarea la păcălelile de 1 aprilie, astfel încât să nu contribuie la starea de panică şi confuzie resimţită deja în anumite comunităţi din pricina răspândirii de Fake News.

(…)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» Google lansează în România un hub dedicat învăţării la distanţă
» Când se va lansa următoarea versiune Chrome, potrivit noului calendar stabilit de Google
» Aplicaţia Google Podcasts a fost lansată pe iOS. Oferă o alternativă cross-platform la soluţia Apple
» Un nou tip de malware Android se propagă folosind jocurile pentru copii din magazinul Google Play
» Google I/O 2020 anulat complet. Nu se va mai ţine nici în format online

Articol original – Google renunţă la „tradiţia” păcălelilor de 1 aprilie, explicând că astfel de farse nu sunt deloc potrivite în contextul actualei pandemii, de pe site-ul go4it.ro