Huawei P40 Pro intră pe primul loc în clasamentul DxOMark la două categorii: cameră principală şi selfie (Telefoane mobile)

Huawei P40 Pro intră pe primul loc în clasamentul DxOMark la două categorii: cameră principală şi selfie (Telefoane mobile)

Până când vom avea gata review-ul pentru Huawei P40 Pro, vă invităm să daţi o „tură” şi pe DxOMark, entitatea care ţine scorul camerelor foto de pe smartphone-uri. Se pare că noul flagship al companiei chineze reuşeşte să depăşească în performanţă toate celelalte telefoane de pe piaţă la performanţă de captură foto şi chiar şi video, obţinând scorul de 128 de puncte, cel mai mare obţinut de un smartphone până acum. Totodată, P40 Pro devine şi telefonul cu cea mai bună cameră foto frontală de pe piaţă, conform testelor DxO.

Probabil că rezultatele acestor teste erau previzibile, având în vedere specificaţiile hardware dar şi capabilităţile de procesare a imaginilor pe care le-a lăudat Huawei în prezentarea de săptămâna trecută. În fotografia pe smartphone-uri trebuie să existe un balans între dimensiunea senzorilor foto şi algoritmi eficienţi de procesare, iar Huawei pare că a realizat acest lucru cu noul P40 Pro.

DxOMark spune despre „telefonul cu cea mai bună cameră” că are o plajă dinamică foarte mare, detalii foarte bune atât în fotografii obişnuite, cât şi în fotografiile realizate cu camera zoom, focalizare rapidă şi corectă în toate condiţiile, zgomot de imagine redus şi expunere corectă, chiar şi în fotografii nocturne, ceva ce Huawei nu reuşea să ofere în trecut. Există şi mici neajunsuri precum probleme la partea de culori în anumite condiţii şi balans de alb incorect, sau subexpunere în lumină puternică, însă cel mai mare minus pare să fie lipsa detaliilor pe feţele persoanelor în fotografii nocturne.

La capitolul video, Huawei P40 Pro are o stabilizare foarte bună, culori foarte bune, focaliszare rapidă şi un zgomot de imagine redus. Desigur, zgomotul apare în lumină slabă, iar balansul de alb nu este foarte bine calculat atunci când este folosit pentru filmări la lumină de neon.

Şi camera frontală este cea mai bună de pe un smartphone, lăsând în urmă modele precum ZenFone 6. Fotografiile camerei frontale sunt detaliate, fără prea mult zgomot de imagine şi sunt detaliate în special în lumină naturală.

Huawei reuşeşte astfel să intre în topul DxOMark pe primul loc cu modelul său de medie, întrucât modelul P40 Pro+ încă nu va ajunge în magazine. Acesta va fi lansat abia în luna iunie, iar faptul că oferă două trepte de zoom optic, una care măreşte de trei ori şi una care măreşte de 10 ori, ar trebui să asigure un scor şi mai mare, restul camerelor fiind la fel de performante.

Trebuie să luăm în calcul faptul că, momentan, DxOMark nu a testat niciun model din seria Galaxy S20 de la Samsung. Există posibilitatea ca modelul Galaxy S20 Ultra să atenteze la primul loc din acest clasament, având un senzor aproape la fel de mare şi cu rezoluţie mai mare, un zoom comparabil şi o cameră ultra-wide cu deschidere mai mare.

Citeşte şi: Honor 30S, anunţat oficial. Huawei aduce pe piaţă un mid-range premium cu 5G şi sistem quad-camera

Citeşte şi: Huawei P40 Pro: primele impresii. Cea mai bună cameră de pe un telefon? VIDEO

Citeşte şi: Huawei lansează seria P40: primul telefon cu zoom optic 10x şi încărcare wireless ultra-rapidă. Specificaţii, data de lansare şi preţ

(…)

Cuvinte cheie: huawei p40 pro, huawei, p40 pro, camera p40 pro, p40 pro dxomark, smartphone,

Subiecte asemănătoare:
» Când estimează Huawei că preţul telefoanelor pliabile va scădea la nivelul modelelor cu design convenţional
» Honor 30S, anunţat oficial. Huawei aduce pe piaţă un mid-range premium cu 5G şi sistem quad-camera
» Huawei P40 Pro: primele impresii. Cea mai bună cameră de pe un telefon? VIDEO
» Huawei lansează seria P40: primul telefon cu zoom optic 10x şi încărcare wireless ultra-rapidă. Specificaţii, data de lansare şi preţ
» Urmăreşte live lansarea Huawei P40 şi P40 Pro! Evenimentul „Visionary Photography” începe în curând

Articol original – Huawei P40 Pro intră pe primul loc în clasamentul DxOMark la două categorii: cameră principală şi selfie, de pe site-ul go4it.ro