Operatorii de telefonie mobilă vor comunica autorităţilor coordonatele de localizare a utilizatorilor care-şi părăsesc locuinţele (Internet)

Operatorii de telefonie mobilă vor comunica autorităţilor coordonatele de localizare a utilizatorilor care-şi părăsesc locuinţele (Internet)

Într-o măsură care ar trebui să ajute combaterea mai eficientă a epidemiei COVID-19, opt dintre operatorii de telefonie mobilă din Europa, printre care Vodafone, Orange şi Telekom, au anunţat că vor colabora cu autorităţile locale furnizând într-o formă anonimizată datele de localizare a tuturor telefoanelor mobile active în reţea.

Astfel, autorităţile vor putea monitoriza mai precis gradul de mobilitate a populaţiei, evaluând eficienţa măsurilor de carantină impuse.

Datele agregate şi anonimizate nu vor putea fi folosite pentru urmărirea unei persoane anume,. De asemenea, Comisia Europeană dând asigurări că informaţiile colectate vor fi şterse după depăşirea perioadei de pandemie. Autoritatea europeană pentru protecţia datelor a solicitat, de asemenea, definirea clară a datelor ce vor fi colectate, păstrând transparenţa şi limitând accesul doar la experţi relevanţi şi epidemiologi.

Separat, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a susţinut că orice asistenţă tehnologică pentru combaterea COVID-19 ar trebui să aibă în vedere protejarea drepturilor omului şi confidenţialitatea.

Citeşte şi: Coronavirus are un impact major asupra timpului pe care oamenii îl petrec cu jocuri şi videoclipuri, ori stream. Iată cifrele!

În timp ce declaraţiile oferite a trebui să liniştească temerile că urmărirea va fi folosită ca pretext pentru a supraveghea rezidenţiilor UE, unele îngrijorari încă persistă. Oricât de încredere ar fi autorităţile UE, colectarea la scară largă a informaţiilor face dificilă gestionarea acestora în mod complet securizat şi anonim. Deşi perioada de vârf a epidemiei de coronavirus ar putea fi relativ scurtă, durata totală a crizei este incertă, lăsând posibilitatea măsurile luate să fie păstrate pentru o perioadă destul de îndelungată.

Citeşte şi: Cum te poţi proteja de noul coronavirus folosind un sterilizator UV puţin costisitor (REVIEW)

(…)

Cuvinte cheie: coronavirus

Subiecte asemănătoare:
» Declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasările in afara locuinţei, folosită în tentative de înşelăciune
» Coronavirus are un impact major asupra timpului pe care oamenii îl petrec cu jocuri şi videoclipuri, ori stream. Iată cifrele!
» Foxconn, principalul partener Apple, anunţă că dispune de suficientă forţă de muncă pentru reluarea activităţilor
» [email protected] cumulează acum mai multă putere de procesoare decât primele 7 supercomputere din lume luate împreună
» O aplicaţie de mobil ar putea opri răspândirea COVID-19

Articol original – Operatorii de telefonie mobilă vor comunica autorităţilor coordonatele de localizare a utilizatorilor care-şi părăsesc locuinţele, de pe site-ul go4it.ro