Apple face şi cei mai scumpi adidaşi! Perechea din imagine a fost vândută cu 10.000 de dolari (Curiozitati)

Apple face şi cei mai scumpi adidaşi! Perechea din imagine a fost vândută cu 10.000 de dolari (Curiozitati)

Apple face unele dintre cele mai scumpe produse din categoriile din care fac parte, însă nu ne-am fi aşteptat ca faimoasa companie de tehnologie să fie responsabilă şi pentru una dintre cele mai scumpe perechi de pantofi sport. Se pare însă că zilele trecute, Heritage Acutions, o casă de licitaţii din SUA, a vândut o pereche de pantofi sport Apple originali şi extrem de rari pentru suma de 9.687 dolari americani. Aceasta este prima astfel de pereche de pantofi vândută la o licitaţie in cei aproape 30 de ani de când acest model a fost fabricat.

Povestea pantofilor sport cu branding Apple nu este una tocmai interesantă. La începutul anilor ’90, Apple, în parteneriat cu Adidas, a realizat o pereche de pantofi sport, dedicată exclusiv angajaţilor companiei. Practic, aceşti „adidaşi” nu au fost niciodată vânduţi la raft şi nu puteai intra în posesia lor decât dacă lucrai la Apple sau cunoşteai pe cineva care lucra în cadrul companiei.

Aceştia au un design destul de simplu şi sunt decoraţi cu logo-ul Apple clasic, din anii 80 şi 90, colorat în culorile curcubeului, alături de sigla companiei de la vremea respectivă care lista numele ca simplu „Apple”. Între timp, Apple a renunţat complet la literele siglei, compania fiind recunoscută doar după logo-ul cu „mărul muşcat”.

Modelul de adidaşi Apple vândut la licitaţie era măsura 9.5 în mărimi americane, ceea ce sugerează că ar putea fi un 43 european, au fost purtaţi înainte şi aveau mici urme de utilizare. Totuşi, pentru o pereche de pantofi sport purtaţi, care în curând „împlinesc” aproape 30 de ani, aceştia încă sunt în condiţii bune. Licitaţia s-a bucurat de 20 de oferte, iar oferta finală care a închis tranzacţia a fost cea de 9.687 dolari americani.

Chiar dacă sunt primii adidaşi Apple care s-au vândut la o licitaţie, nu sunt singurii care au apărut în oferta Heritage Auctions. Casa de licitaţii mai are în portofoliu două perechi de pantofi Apple din aceeaşi „familie de produse”, în condiţii perfecte, nepurtate. Acele două perechi sunt prototipuri Adidas, care au fost prezentate celor de la Apple înainte de producţie. Licitaţia pentru aceste perechi este aşteptată să pornească de la 15.000 de dolari fiecare.

În cazul acelor perechi, în special, este aştepta un „război” al ofertelor între fanii Apple care îşi doresc un obiect de colecţie cu logo-ul companiei şi fanii pantofilor sport (sneakerheads), care îşi doresc încă o piesă rară în colecţia lor de adidaşi. Estimările pun acele perechi nepurtate undeva în jurul preţului de 36.000 de dolari americani.

Citeşte şi: Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii

Citeşte şi: Cât mai valorează Apple acum, după căderile masive pe bursă motivate de Coronavirus

Citeşte şi: Apple anunţă noul MacBook Air mai ieftin, tabletele iPad Pro cu cameră LiDAR şi o tastatură de 300 de dolari

(…)

Cuvinte cheie: apple, sneakers, apple shoes, apple adidasi, pantofi apple,

Subiecte asemănătoare:
» iOS 13.4 şi iPad OS 13.4 lansate oficial. Tabletele iPad primesc suport oficial pentru mouse şi trackpad
» Cum ar putea arăta iPhone 12: ecran fără decupaj, design cu linii drepte, ramă mai groasă
» Apple şi BMW pregătesc CarKey, o funcţie prin care orice iPhone va putea funcţiona ca şi cheie pentru pornirea maşinii
» Cât mai valorează Apple acum, după căderile masive pe bursă motivate de Coronavirus
» Noul iPad Pro sparge recordul absolut în AnTuTu, însă nu cu foarte mult. Vine cu mai mult RAM şi un GPU mai puternic

Articol original – Apple face şi cei mai scumpi adidaşi! Perechea din imagine a fost vândută cu 10.000 de dolari, de pe site-ul go4it.ro