Apple prezintă iPhone 5S și modelul multicolor 5C

Apple prezintă iPhone 5S și modelul multicolor 5C

În timp ce iPhone 5S urmărește ciclul obișnuit de lansări Apple, modelul 5C reprezintă o noutate în portofoliul companiei. Disponibil în cinci nuanțe diferite – verde, alb, albastru, roșu și galben – smartphone-ul 5C a fost conceput ca o alternativă de preț mai accesibilă pentru a contrabalansa cota de piață superioară a modelelor cu sistem de operare Android. Compania a confirmat toate zvonurile vehiculate în ultima perioadă, despre care StyleReport a scris aici.

iPhone 5C

Carcasa lui iPhone 5C este construită dintr-o singură bucată de policarbonat susținut de o ramă din metal, care funcționează și ca antenă. Ca specificații tehnice, modelul are aceeași configurație ca iPhone 5, pe care îl și înlocuiește în portofoliul de produse al companiei: procesor A6, cameră foto de 8MP și un ecran tactil de 4 inch cu o rezoluție de 326 PPI. Noul smartphone va rula iOS 7, cel mai nou sistem de operare destinat idevice-urilor și, conform conferinței Apple, va fi disponibil pentru un preț de 99$ în varianta de 16 GB și respectiv 199 $ cu o memorie internă de 32 GB (prețuri anunțate pentru SUA cu un abonament de telefonie pe 2 ani).

iPhone 5S

Din punctul de vedere al designului, iPhone 5S păstrează aspectul modelului precedent și este disponibil în noi versiuni de culoare, Apple schimbând variantele clasice alb și negru cu carcase din metal anodizat în tonuri de auriu, gri și argintiu.

Noul telefon beneficiază de un procesor A7 cu o capacitate de procesare de 40 de ori mai mare și un chip grafic care îmbunătățește performanțele cu până la 56 de ori prin comparație cu modelul iPhone lansat inițial. Camera foto își păstrează rezoluția de 8MP, dar se îmbunătățește printr-un senzor cu o suprafață mai mare cu 15% și o diafragmă F2.2, care va permite utilizatorilor să facă fotografii de calitate superioară chiar și în condiții de lumină slabă. Blitz-ul dual, denumit TrueTone, promite o analiză inteligentă a cantității de lumină necesară pentru capturarea unui cadru și eliminarea efectului de „ardere“ a subiectului unei fotografii.

Prețurile anunțate pentru SUA cu un abonament de 2 ani: 199 $ – 16GB, 299 $ – 32 GB, 399 $ – 64 GB

Touch ID – amprenta digitală folosită ca parolă

Un cititor de amprente încorporat în butonul Home, Touch ID este o tehnologie care permite accesul la diferitele conturi on-line prin înlocuirea parolelor cu citirea amprentelor. Funcția permite deblocarea telefonului, logarea pe contul iTunes și, cel mai probabil, eliminarea completă a nevoii de a reține parole pentru contul de e-mail, Facebook șamd prin scanarea degetului utilizatorului.

În Statele Unite, precomenzile pentru iPhone 5C vor începe de pe 13 septembrie, în timp ce iPhone 5S va putea fi comandat de pe 20 septembrie. Cel mai probabil, noile telefoane vor ajunge în România în luna decembrie a acestui an.


hero_2x_verge_super_wide


iphone5c_34l_allcolors_print_verge_super_wide


iphone5c_backs-cases_print_verge_super_wide


iphone5s-gallery1-2013_verge_super_wide


iphone5s-gallery2-2013_verge_super_wide


iphone5s-gallery3-2013_verge_super_wide


iphone5s-gallery5-2013_verge_super_wide


n48-blue_pb-pf-psl-lockup_v3_tz_w-print_verge_super_wide