Microsoft 365: Office, stocare cloud, Teams şi alte câteva servicii, incluse într-un singur abonament (Software)

Microsoft 365: Office, stocare cloud, Teams şi alte câteva servicii, incluse într-un singur abonament (Software)

Microsoft a anunţat că Office 365, abonamentul său pentru utilizatorii de acasă, se transformă într-un nou abonament cu mai multe facilităţi decât în trecut, care include mai multe servicii. Din acest motiv, abonamentul se va numi de acum Microsoft 365, iar utilizatorii au avantajul că va rămâne la acelaşi preţ ca în trecut.

Microsoft 365 va oferi utilizatorilor în continuare acces la suita software Office pentru desktop şi mobil, alături de 1 TB de stocare în OneDrive pentru fiecare utilizator în parte şi 60 de minute de apeluri de Skype pe linii de telefonie în fiecare lună. Aceste beneficii erau deja incluse în Office 365 şi nu se schimbă.

Noutăţile vin însă sub forma unor aplicaţii şi servicii noi. De exemplu, Microsoft Editor, o nouă unealtă care foloseşte AI pentru a ajuta utilizatorii să redacteze texte în Word şi Outlook, oferind sugestii de formulare şi corecţie în timp real. Aceasta va putea fi folosită şi pe post de extensie în Google Chrome şi noua versiune a browser-ului Microsoft Edge. Un avantaj pentru cei care redactează texte oficiale sau lucrări de diplomă este faptul că poate verifica dacă textul este plagiat sau foarte similar cu alte texte similare, având astfel posibilitatea de a rescrie sau de a cita, după caz.

PowerPoint va primi un aşa numit „Presenter Coach”, care va folosi microfonul pentru a monitoriza speech-ul pe care utilizatorul îl are, putând sugera sugestii de schimbare a anumitor cuvinte pentru a evita repetiţiile, de exemplu. Iar PowerPoint Designer primeşte acum acces la o colecţie de 8.000 de fotografii şi 175 de clipuri video, care pot fi folosite în proiecte sau pe post de fundaluri în prezentari. Acest conţinut va putea fi folosit şi în Word şi Excel, care la rândul lor primesc câteva sute de şabloane noi.

O altă noutate este însă Family Safety, o nouă aplicaţie care monitorizează activitatea membrilor familiei. Aceasta poate oferi detalii despre activitatea pe dispozitive pentru fiecare utilizator în parte, dar poate oferi şi o localizare în timp real pe hartă. Această aplicaţie ar putea fi folosită de către părinţi pentru a-şi urmări copiii pe drumul dinspre şcoală acasă, de exemplu.

Şi Microsoft Teams, aplicaţia pentru management al echipelor de lucru face astfel tranziţia către meniul „consumer”, cu o aplicaţie care va asigura că utilizatorii vor rămâne în contact cu familia prin facilităţi precum mesagerie text, apeluri audio sau video prin internet. Teams va putea fi folosit pentru a organiza diverse activităţi în grup.

Abonamentul Microsoft 365 va debuta pe 21 aprilie şi va costa 300 lei pe an pentru pachetul Personal, cu licenţă pentru o persoană, cu posibilitatea de a instala Office pe un dispozitiv desktop şi un dispozitiv mobil, sau 430 lei pentru pachetul Family. Există şi posibilitatea de a plăti lunar câte 29,99 lei sau 42,99 lei.

Citeşte şi: Microsoft confirmă o nouă vulnerabilitate Windows, folosită în mod activ pentru infiltrarea PC-urilor

Citeşte şi: Ce schimbări vor fi în noua interfaţă Windows 10 pe care Microsoft se pregăteşte să o lanseze

Citeşte şi: Bill Gates renunţă la postul său din cadrul Microsoft, compania pe care a fondat-o în 1975

(…)

Cuvinte cheie: microsoft 365, office 365, software, abonament, onedrive, skype

Subiecte asemănătoare:
» iOS 13.4 şi iPad OS 13.4 lansate oficial. Tabletele iPad primesc suport oficial pentru mouse şi trackpad
» Boeing ar fi rezolvat problemele software de pe 737 MAX. Avionul s-ar putea întoarce pe piaţă foarte curând
» Galaxy Note10 primeşte primul update de software. Promite performanţă îmbunătăţită şi fotografii mai bune
» Boeing vrea să rezolve problema software care a prăbuşit două avioane 737 Max cu instalarea unui computer în plus
» Huawei lansează EMUI 9.1 pe dispozitive mai vechi. Lista completă de telefoane care primesc update

Articol original – Microsoft 365: Office, stocare cloud, Teams şi alte câteva servicii, incluse într-un singur abonament, de pe site-ul go4it.ro