Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10 (Software)

Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10 (Software)

În plină pandemie COVID-19, o nouă actualizare Windows 10 cauzează probleme utilizatorilor, pe care Microsoft nu le confirmă oficial, deocamdată.

Identificată cu numele KB4541335, noul patch Windows 10 a fost publicat în data de 24 martie ca şi actualizare opţională, ajungând astfel la un număr de utilizatori ceva mai redus.

Promiţând să remedieze mai multe bug-uri descoperite în cele mai recente build-uri Windows 10, 1909 şi 1903, actualizarea lasă o parte dintre PC-uri cu probleme de stabilitate.

Apărând mai ales în timpul sesiunilor de jocuri, crash-urile de tip BSOD (Blue Screen of Death) vin însoţite de mesajul “whea_uncorrectable_error”. Deşi apare mai frecvent în cazul defecţiunilor hardware, în cazul de faţă codul de eroare afişat pare să indice o problemă de corupere a memorie sau nefuncţionarea unuia dintre driverii de sistem.

Alţi utilizatori raportează crash-uri similare şi în timpul vizionării de clipuri YouTube, însă fără o corelaţie clară cu o nume activitate.

Între timp, alţi utilizatori au raportat pe hub-ul de feedback al Microsoft că laptopurile lor funcţionează mai lent după instalarea patch-ului, cu un nivel ridicat de utilizare a procesorului atunci când dispozitivul se încarcă, iar părţi din interfaţa Windows 10 par să nu mai răspundă.

Deocamdată, singura soluţie posibilă este dezinstalarea manuală a patch-ului KB4541335, Microsoft neoferind un remediu oficial.

Citeşte şi: Cel mai enervant bug pe care Windows 10 continuă să-l aibă şi după ultimul update major

(…)

Cuvinte cheie: windows 10

Subiecte asemănătoare:
» Atacatorii de pe Zoom pot să fure numele de utilizator şi parola din Windows pentru a-ţi accesa datele din PC de la distanţă
» Microsoft îţi transformă desktop-ul Windows 10 într-un canal de ştiri prin aplicaţia News Bar
» Cel mai enervant bug pe care Windows 10 continuă să-l aibă şi după ultimul update major
» Ce schimbări vor fi în noua interfaţă Windows 10 pe care Microsoft se pregăteşte să o lanseze
» Windows 10 a ajuns la un miliard de utilizatori activi în toată lumea

Articol original – Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10, de pe site-ul go4it.ro