Vonino Magnet M1 review – raport performanta-pret la superlativ

Vonino Magnet M1 review – raport performanta-pret la superlativ

Într-o lume tehnologica dominata de smartphone, tableta are, încă, locul ei bine determinat. Vonino tine pasul cu cererea pieței si produce echipamente care sa întâmpine aceste cerințe.

Astfel, am primit la review Vonino Magnet M1, o tableta cu suport 4G, pentru aceia care călătoresc si doresc conexiune internet oriunde merg. Ca sa aveți o idee mai clara asupra acestui echipament, am ales o suita de teste care exemplifica performantele si autonomia.

Vonino Magnet M1 set

Specs:

Vonino Magnet M1
Ecran 10.1'' IPS LCD multi-touch, 1280×800
CPU Mediatek MT8735B 1.1GHz (Cortex A53) quad-core
GPU ARM Mali-T720
RAM 2GB LPDDR3
Stocare 16GB MLC NAND, microSD max 32GB
Sistem de operare Android 7.0
Cameră

5.0 MP spate

2.0 MP frontal

Conectivitate

Wi-Fi (802.11 b/g/n)

Bluetooth 4.0

4G

Interfețe

microUSB

mini jack 3.5 mm audio

Baterie 6500mAh, max 10h
Dimensiuni 261x161x9.82 mm
Greutate 560 g

Aspect şi construcţie

Vonino Magnet M1 se prezinta ca o tableta interesanta, prezentând o configurație hardware puternica si capabilități 4G. Procesorul este un Mediatek MT8735B (4 nuclee), cu frecventa de 1.1GHz, din seria Cortex A53, iar cipul grafic este ARM Mali-T720. Memoria de 2GB este suficientă pentru majoritatea aplicațiilor, astfel încât sa nu aveți sacadări in funcționare.

Vonino Magnet M1

Tableta este dotata cu ecran IPS de 10.1 inch, cu rezoluție 1280×800, oferind o calitate foarte buna a imaginii si culori vii. Stocarea integrata este de 16GB, dar poate fi extinsa prin card microSD, de maxim 32GB, astfel ca avem destul spațiu pentru aplicații, poze, etc.

Spatele tabletei prezinta o textura cauciucata, foarte aderenta, motiv pentru care este virtual imposibil sa o scăpați din mana. De asemenea, nu alunecă pe suprafețe lucioase, deci nu va zbura de pe birou, in caz ca o loviți din greșeală.

Vonino Magnet M1 spate

Butonul de pornire/oprire se afla pe muchia superioara, împreună cu cele pentru volum. Interfețele si conectorii sunt pe partea dreapta-spate. Ieșirea audio si micro-USB-ul sunt la vedere, însă restul porturilor sunt ascunse sub o ușă protectoare.

Vonino Magnet M1 butoane

Acolo găsim sloturile pentru SIM si microSD, flancate de antenele pentru Wi-Fi/GPS, respectiv GSM. Lângă acestea se afla si camera foto/video de 5MP, care, însă, nu este ajutata de vreun blitz/flash.

Vonino Magnet M1 SIM

Conexiunea Wi-Fi poate fi efectuata atât in 2.4GHz, cat si in 5GHz, ceea ce este un avantaj.

Metodologie

Testarea implică mai multe etape, fiecare acoperind anumite aspecte. Întâi am testat performanţele tabletei, în ceea ce priveşte procesorul, acceleratorul grafic și memoria. Am trecut apoi la multimedia. Sunetul a fost calificat conform urechilor noastre, comparativ cu alte echipamente similare.

În final am folosit camera foto/video, pentru a vedea calitatea imaginilor.

Performanţă

Ecran şi multimedia

Ecranul de 10 inch are matrice IPS și suportă maxim 5 atingeri simultan. Tehnologia MiraVision îmbunătățește calitatea imaginii, prin controlul luminozității, contrastului si culorilor.

Luminozitatea mi s-a părut bună, mai ales că eu am setat-o pe la 60%, deoarece la maxim mi se părea prea luminoasa pentru gustul meu.

Configurația hardware susține foarte bine interfața software, care nu are sacadări sau întreruperi, iar instalarea aplicațiilor decurge, de asemenea, rapid. Totodată, rularea clipurilor video este cursiva.

Am testat difuzoarele tabletei și pot spune că se aud bine, deși la volum maxim pot apărea unele distorsiuni.

Teste

AnTuTu

Vonino Magnet M1 Antutu

Geekbench

Vonino Magnet M1 Geekbench

PCMark

Vonino Magnet M1 PCMark

3DMark

Vonino Magnet M1 3DMark

Performance Test

Vonino Magnet M1 Perf Test

Camera foto-video

Imaginile au fost capturate aleatoriu, tocmai pentru a observa cat mai bine calitățile camerei foto/video.

{gallery}stories/hardware/tablete-e-reader/vonino-magnet-m1/capturi{/gallery}

Baterie

Principalul consumator al bateriei este ecranul, si in special luminozitatea acestuia. Eu am setat ecranul la 85%, iar rezultatele de mai jos sunt obținute in aceste condiții.

Utilizarea uzuala, precum mail, Internet, documente, oferă o autonomie de aproximativ 500 minute, adică aproape 8 ore și jumătate.

Folosita exclusiv pentru jocuri, bateria tine 400 minute (6 ore și 40 minute), iar rulând filme ajunge la 370 minute (6 ore si 10 minute).

Daca doriți autonomie mai mare, puteți opta pentru diminuarea luminozității ecranului.

Preţ

Vonino Magnet M1 se poate achiziționa, in magazinele Orange si pe www.orange.ro, la un preț de aproximativ 677 lei (149eur), prin promoția „Orange Best Deal”, sau cu avans 0 si rata lunara de 6euro, împreună cu abonamentul Orange Net 9.

Magnet M1 se găsește si pe site-ul Vonino, la 749 lei. Exista si aici o promoție, care oferă gratuit o husa Flip L-Cover si un SIM Orange, cu 6 Euro credit.

După o căutare online, nu am găsit altă tabletă, cu aceleași caracteristici, la un preț mai bun, deci Magnet M1 oferă un raport performanță/preț, imbatabil in categoria sa.

Conclusion

Tableta Vonino Magnet M1 oferă un ecran IPS de 10inch si o performanta buna in rularea aplicațiilor. Suportul pentru 4G asigura conectivitate internet oriunde exista semnal GSM, iar promoția cu SIM Orange si husa este binevenita, deoarece puteți fi online imediat după cumpărarea tabletei, având si echipamentul protejat.

Prețul este cel mai bun, in acest moment, din categoria respectiva, deci aici Vonino câștigă fără probleme.

Per total, Vonino Magnet M1 este cea mai buna tableta din categoria sa, oferind cel mai bun raport performanta/preț, conform cu specificațiile produsului.

PRO CONTRA

– aspect plăcut

– performanţă bună

– suportă SIM 4G

– cel mai bun preț din gama sa

Evaluare

Techzone.ro 8.65 / 10
ASPECT şI CONSTRUCţIE 8.5
PERFORMANţE 8.5
ECRAN / IMAGINE 8.5
CAMERA FOTO-VIDEO 7.0
AUTONOMIE 9.0
PREţ 10.0

Premii

best value 10

Sursa http://www.techzone.ro/6744-vonino-magnet-m1-review-echilibrul-perfect-performanta-pret